Wil je genieten van een klassieke pompoensoep met een oosters tintje dan heb je aan dit recept zeker wat.
Heerlijke soep waar je warm van word. Vooral met zulke dagen als vandaag met veel regen en een gure wind, waardoor het ijzig koud aanvoelt, komt dit zeker goed uit. Lekker opwarmen en je weerstand verhogen met de hoognodige vitamines, zodat je de herfst en winterse periode goed doorkomt.
1 kleine biologische pompoen
1 chili paprika
2 verse teentjes knoflook
1 stengel citroen gras
2 kleine sjalotjes
250 ml kokosmelk
2 theelepels kurkumapoeder
2 theelepels kerriepoeder
2 kip bouillon blokjes
1 theelepel worcerster saus
25 gr boter of olijfolie
1 liter gekookt water
Schil de pompoen en snij in kleinestukjes
Versnipper de uien, knoflook en chilipeper.
Ondertussen bak je even kort in de soep pan boter samen met kerrie poeder en kurkuma.
Voeg dan uitjes, knoflook en chilipeper toe en bak deze kort mee.
Voeg daarna de pompoen toe en dan nog kort alles bij elkaar bakken.
Nu kun je citroen gras, bouillon klontjes , kokos melk en 1 liter water toevoegen. Kook alles 20 minuutjes op een zacht vuur.
Haal eruit citroen gras en pureer alles glad. Als laatste nog een beetje worcestersaus toe voor meer smaak.
Serveer met verse brood en spek tapenade.
Reacties
Een reactie posten