Pizza brood



Zelfgebakken brood, maar dan net weer even een andere variant. Met wat mediterraanse ingrediënten tover je in een handomdraai je eigen pizzabrood.


Brood deeg
2 zakjes(14 g)gedroogde gist eerder opgelost in 450 ml (of 1+ 1/2 thee glas) gekookte lauw warm water en 1 soep lepel suiker
675 g (of 3 + 1/3 thee glas) meel
2 of 3  thee lepeltjes zout

Vulling
150 g (of 1 thee glas) geraspte kaas
1 fijn gesneden  paprika 
Kleine blikje mais goed uitgelekt
1 kleine ui fijn gesneden en een paar plakjes wors ( salami ) gesneden 
 Droge zon gedroogde tomaten en olijven ook fijn gesneden

Alle brood ingrediënten goed kneden met behulp van kneed mixer of handmatig.
Ondertussen alle ingrediënten (groenten en worst ) naar keus fijn hakken in de hak molen
 Bestrooi de aanrecht ruim met meel en kneed de vulling en kaas door de deeg heen. Ondertussen bestrooi je tijdens het kneden de deeg regelmatig met meel totdat die niet meer plakkerig aanvoelt, door het vocht uit de vulling word het deeg namelijk weer zachter.
Kneed het brood in ovale vorm, bestrooi het met meel aan de boven kant en dek af met vershoud folie (tegen het plakken) en vervolgens met keukendoek.
Laat minimaal 1 tot 1,5 h rijzen op een warm plekje.
Bak in voorverwarmde ( hete lucht )oven op
230 C eerste 20 minuten en nog andere 20 minuten op 200C 
Serveren met bijvoorbeeld knoflook saus 



Reacties