Vrijdags word in Polen vaak of bijna altijd vis gegeten of een andere maaltijd zonder vlees. Dat komt door de tradities en het geloof. Buiten dat, minder vlees is het beter voor ons en het milieu, maar vooral gezond.
En om het nog meer gezond te maken heb ik voor deze salade erbij gekozen. Lekkere beetgare en vooral zoete peulen (sugarsnaps) en frisse sla met komkommer. Ideaal als bijgerecht. Samen met gebakken zalm maakt het dit gerecht echt af en bijzonder voedzaam.
Halve krop ijsbergsla
1 zakje verse peulen
Halve komkommer
1 sjalot
1 zakje Knorr Salad mix dille met kruiden
3 eetlepels water
3 eetlepels olijfolie
1 eetlepel suiker ( optioneel)
1 zakje verse peulen
Halve komkommer
1 sjalot
1 zakje Knorr Salad mix dille met kruiden
3 eetlepels water
3 eetlepels olijfolie
1 eetlepel suiker ( optioneel)
Verwijderen bij de peulen de draadjes door de puntjes aansnijden en dan voorzichtig draadjes aftrekken.
Breng het water aan het koken en doe dan pas de peultjes erin. Kook ze niet langer dan 3 minuten om ze beetgaar te krijgen.
Afgieten en af laten koelen.
Sla in kleine stukjes aansnijden. Komkomer snijden in halve plakjes.
Sjalotje snijden in dunne ringen.
Sausje maken volgens de aanwijzingen op de verpakking met olie en water.
Voeg deze vervolgens toe. Nog doorroeren en dan serveren.
Breng het water aan het koken en doe dan pas de peultjes erin. Kook ze niet langer dan 3 minuten om ze beetgaar te krijgen.
Afgieten en af laten koelen.
Sla in kleine stukjes aansnijden. Komkomer snijden in halve plakjes.
Sjalotje snijden in dunne ringen.
Sausje maken volgens de aanwijzingen op de verpakking met olie en water.
Voeg deze vervolgens toe. Nog doorroeren en dan serveren.
Reacties
Een reactie posten