Paddenstoelen weken!
Deze hartige quiche past goed voor bij een borrel.
voor 4 porties
200 g oesterzwammen
4 plakjes diepvries bladerdeeg
2 teentjes knoflook
1 ui
50 g spek reepjes
4 plakjes geiten kaas
4 lepeltjes honing
2 eieren
2 eetlepels crème fraîche of kook room
Peper
Zout
Gemalen kardamon
Versnipper de ui en knoflook.
Bak deze vervolgens samen met spek reepjes totdat de uien mooi gecarameliseerd zijn. Voeg dan in kleinere stukjes gescheurde oesterzwammen. Bak deze kort mee en voeg als laatste gemalen kardamon en peper en zout.
Voorbereid de quiche vormpjes en beleg deze met bakpapier.
Bedek de vormpjes met ontdooit bladerdeeg en vul met het oesterzwammen mengsel.
Vervolgens klop je eieren met room en wat extra kruiden en giet deze er gelijkmatig overheen. Leg vervolgens geitenkaas en daarna nog wat honing erop.
Bak deze vervolgens samen met spek reepjes totdat de uien mooi gecarameliseerd zijn. Voeg dan in kleinere stukjes gescheurde oesterzwammen. Bak deze kort mee en voeg als laatste gemalen kardamon en peper en zout.
Voorbereid de quiche vormpjes en beleg deze met bakpapier.
Bedek de vormpjes met ontdooit bladerdeeg en vul met het oesterzwammen mengsel.
Vervolgens klop je eieren met room en wat extra kruiden en giet deze er gelijkmatig overheen. Leg vervolgens geitenkaas en daarna nog wat honing erop.
Voorverwarmde oven 180 C met circulatie 30 minuten
![]() |
kijk hoe je kan bak papier gebruiken https://lekkerbezigmetizabela.blogspot.nl/2017/10/bakpapier_14.html |
Reacties
Een reactie posten