Tijdens mijn bezoek aan de slager is mij dit stuk vlees opgevallen.
Ik kon mijn ogen niet geloven dat een kalkoen poot kan zo groot zijn.
Dus ik ben naar huis gegaan met een drumstick van 1,3 kg hi hi.
Kalkoen is en blijft toch een speciale vlees soort.
In Amerika word deze met Thanksgiving of kerst vaak voorbereid. Maar van mij mag die gewoon vandaag op een tafel, gewoon omdat elke dag speciaal mag zijn.
Om zo'n mooi stukje goed voor te bereiden moet je deze een dag van te voren wel marineren.
Ik gebruikt een mengsel van alle soorten kruiden met olijf olie ( behalve zout).
Hier ben ik niet zuinig mee omdat kalkoen vrij neutraal van smaak is. Goed verpakken in vershoud folie en een nachtje bewaren in de koelkast.
Om te braden neem je liefst een bakpan met een deksel.
Smelt een beetje margarine of echte boter in de pan en bak het vlees aan de beide kanten bruin.
Daarna giet je wat water erbij en houd de deksel dicht. Zo voorkom je dat het vlees uitdroogt.
Af en toe voeg je wat water toe zodat het niet droog kookt.
Herhaal dit tot het vlees helemaal mals is.
Van de overgebleven jus kan je de saus maken.
Saus:
Jus van het braadvlees
Scheutje kookroom goed geroerd met
2 a 3 thee lepels bloem of maizena
Alles goed roeren en 1 minuut inkoken .
Is het te dun dan kan je nog wat bloem erbij doen( wel eerst goed opgelost met een beetje water anders ontstaan er klonten in je saus)
Reacties
Een reactie posten