Griesmeel dessert

Vintage is de trend, oud is weer nieuw.
Oude vertrouwde smaken.
Maar gelden deze regels ook  voor het eten? Vergeten groenten zijn weer hip, maar hoe zit het dan met vergeten toetjes?
Bij deze wil ik dit oude recept weer in het zonnetje zetten " Griesmeel pap"

Ik had deze voor het laats op toen ik denk 7 of 8 jaar oud was. Vond het toen heerlijk. Misschien omdat er niet veel anders was thuis. Mijn moeder maakte dit vaak in de avond en serveerde het met een klontje roomboter, suiker en kaneel.  Hmmm dat was verrukkelijk.
Vandaag kwamen bij mij de gedachten om weer eens genieten van deze smaken. En omdat Oma op visite kwam wilde ik haar hiermee verassen.
Tot mijn verbazing heeft Oma een dag eerder dit toetje ook gegeten bij het verpleeghuis, dus jullie begrijpen dat de druk hoog was, tot ze mijn versie geproefd had! "Dit komt niet eens in de buurt van die van gisteren, zo verrukkelijk " zei ze.
En dat was ook zo. Ik heb ook erg genoten van. En makkelijker kan echt niet. Dus wil je vintage dan niet alleen van buiten maar ook van binnen.
Voor 2 personen

0,5 l melk
4 eetlepels griesmeel
2 zakjes vanillesuiker
1 eetlepel suiker
2 kleine klontjes boter
Kaneel en suiker of kaneel suiker
Optioneel chocolade brownies of robuuste chocolade koekjes
Fruit

Melk brengen aan het kook. Voeg de griesmeel, suiker en vanillesuiker toe en blijft roeren tot de pap gaat indikken.
Blijft nog 3 minutjes koken op het lage vuur.
Serveert meteen op de soep boord en leg kleine boter klontje in de midden. Vervolgens bestrooid met suiker en kaneel. En om nog meer lekker maken, verkruimel de koekjes er overheen.
En nu, geniet ervan voor dat het afkoelt.







Reacties