Gebakken bloemkool


Bloemkool is erg gezond, maar ook best saai. Of het moet "op z'n Hollands" door het sausje erbij wat opgeleukt worden

Kinderen hebben hier vaak een hekel aan en ik ook.
Daarom heeft mijn moeder toen we klein waren wat anders bedacht. Daarna aten wij bloemkool zonder enkele moeite en vonden zelfs super lekker.

Nu staat dit bijgerecht regelmatig op mijn eigen tafel en is deze veel gewild. Vooral bij zelfgemaakte kip schnitzel en aardappel puree is het vooral de standaard combinatie geworden.


Maar hoe maak je deze speciale bloemkool


Kook de bloemkool heel kort tot die begint zacht te worden.
Bereid 2 diepe soep borden voor, 1 met ei geklutst met kruiden naar eigen smaak
Tweede soep bord met paneermeel
En nu nog eerst de bloemkool roosjes door de ei mengsel draaien dan door de paneermeel. Zo als met de schnitzel.
Bakken in de bakpan met flink wat croma erbij totdat die een mooi bruin korstje krijgt en vergeet niet te draaien zo dat alle kanten van de roosjes bruin  worden.
En dan heerlijk smullen maar.





Reacties