Groenten eten soms kan een uitdaging zijn. Zeker als er van je verwacht wordt om dagelijks 200 g naar binnen te krijgen. Maar als je daar dan een feestelijk uitziend groente pakketje van maakt, dan waan je je plots in een met 3 sterren bekroond Michelin restaurant. De frissere smaken van de knolselderij en courgette geven een mooi contrast tegen de kastanje champignons en het hartige van het spekje en de kaas. Een maaltijd die heerlijk in balans is en gelukkig ook niet te zwaar op de maag ligt.
Deze voorbereiding vraag wat meer multitasking maar alsnog binnen half uur heb je een prachtige herfst gerecht met voldoende groenten.
Genoeg voor 4 personen
1/2 knolselderij
250 g kastanje champignons
1 courgette
1 kleine pakje spekjes (optioneel)
Grana Padano kaas vlokken
peper en zout
vloeibare boter
1.Knolselderij snijden in kleine stukjes en koken met een snufje zout zoals met aardappelen en daarna glad pureren of stampen (eventueel toevoegen crème fraîche en zout naar smaak )
2.Champignons grof snijden in plakken en bak ze gaar in de pan met een beetje vloeibare boter en peper.
3.Tegelijkertijd spekjes afbakken krokant in een kleine bakpan.
4.Courgette snijden bijvoorbeeld met behulp van een schilmesje in plakjes en bakken heel kort in de
grill pan.
5.Gebruik een vormpje om de puree op de bord opleggen. Draai de gebakken courgette rondom de puree.
6. Bovenop leg je de champignons en de spekjes. Afmaken met paar vlokken kaas of geroosterde walnoten.
Dit gerecht kan je ook bereiden met aardappel puree of in een heerlijk combinatie van risotto en zalm. Laat je hierdoor inspireren.
Reacties
Een reactie posten