Brownie met noten


Deze chocolade brownies heb ik geproefd van mijn buurvrouw, en ik moet zeggen ze waren zalig.
Ik kon me niet inhouden om twee stukjes tegelijk in mijn mond stoppen.
Dus voor de chocolade verslaafden onder ons is dit recept weer een redding voor aankomend weekend.



Een springvorm van 26cm bekleed met bakpapier ( ook de zij wanden)
250 gr roomboter (ongezouten)
400 tot 500 gr suiker
250 gr 70% chocolade in verkruimelde in kleine  stukjes
40 gr bloem
60 gr donker cacao poeder
200 gr ongezouten noten (ik gebruik altijd ongezouten pecannoten en walnoten ) in stukken gehakt.
2 tl vanille essence
4 eieren los geklopt
Paar druppels sinaasappel aroma/olie optioneel

Oven (hete lucht circulatie) op 180 C voorverwarmen.
Boter smelten op laag vuur.
Bloem en cacao in een grote kom doen daarna alle droge ingrediƫnten toevoegen en goed alles vermengen.
Daarna de gesmolten boter, vanille essence, paar druppels sinaasappel aroma en als laatste de los geklopte eieren toevoegen en ook dit geheel goed door en door mengen.
Mengsel in bakblik gieten en 45 minuten in de oven, net onder het midden, bakken.

Bovenkant moet hard zijn, van binnen nog enigszins zacht. Even goed in de gaten houden dat de bovenkant niet verbrand, anders natuurlijk eerder eruit halen
Na afkoelen minimaal 2 uur in de koelkast zetten voor je alles aansnijdt.
Als je het verpakt in folie is het goed te bewaren in de vriezer.

Reacties