Zanddeeg koekjes

Kerst op komst, dus alvast een voorproefje of de eerste voorbereidingen. Nu kan je nog alle oude recepten uit de kast halen en experimenteren daarmee.
Mijn schoonzusje is er de beste in. Zij maakt werkelijk alles zelf. Van snoep tot alle 12 gerechten die op die dag voor kerst (Weinachtsabend) op de tafel horen geserveerd  te worden.

Deze zandkoekjes horen daarbij.

220 g patent bloem
110 g zachte boter of margarine 
90 g suiker ( mag ook wat minder)
2 eierdooiers
1 zakje vanille suiker
1 zakje vanille of slagroom kook pudding Dr.Oetker
2 eet lepels melk

Alles bij elkaar doen in de mixer en kneden tot een mooi deeg ontstaat.
Van het deeg een bolletje vormen, verpakken in de vers houd folie en voor 1 uur in de koelkast leggen.

Bereid een bakplaat voor.
Koude deeg snij je vervolgens in kleine porties en vorm met handen door het rollen een half maantje of een andere willekeurige vorm die je wenst.
Zorg dat ze allemaal een beetje gelijk zijn wat betreft diktes zodat ze gelijk afbakken.
Bakken in het voorverwarmde oven met circulatie stand  op 180 C minimaal 12 minuten en maximaal 15 minuten.
Ze moeten wel licht van kleur blijven.
 Wanneer ze nog warm zijn meteen door de vanille suiker heen halen (1 zakje vanille suiker + 1 thee lepel gewone suiker) en vervolgens op het ijzeren rooster plaatsen voor het afkoelen.
Ze blijven daarna nog een paar dagen vers en kruimelig.
Invriezen mag ook.

Reacties