Herfst op komst en zin in heerlijke kip gerecht waar jij van warm wordt?
Vooral het gebruik van de kaneel zorgt ervoor dat de kip een rijke en volle smaak krijgt die prima past bij de donkere dagen.
1 kg kip braadstukjes
3 kruidnagels
2 steranijs
2 kaneel stokjes
2 plakjes sinaasappel
paar vlokken geraspte sinaasappel schil
gedroogde kip kruiden (paprika, selderie zout, rozemarijn, chili,)
scheutje olijf olie voor kort bakken
water om te sudderen
Alle kruiden en de kip leg je in de braadpan en bak deze kort aan, daarna langzaam af blussen met water. Zorg dat de pan niet droog komt staan. Water blijven toevoegen als het vocht gaat verdampen. Sudderen ongeveer 1 uurtje op een lage vuur tot de vlees van de bot komt.
Serveren met frisse salade of een lekkere verse Italiaanse bol.
Deze niet-keukenprinses gaat dit echt wel een keer proberen!
BeantwoordenVerwijderenSuper! Succes en ik wacht op je beoordeling💪
Verwijderen