Spek en zongedroogde tomaten tapenade

Van de zomer waren we uitgenodigd bij vrienden voor een gezellige BBQ.
Er waren verschillende lekkernijen op de tafel.
Deze tapenade sprong eruit voor mij, vond deze erg apart en bijzonder lekker.
Heerlijk voor bij stokbrood, maar ook als een saus voor een broodje hamburger .
En omdat ik morgen weer vers brood ga bakken, dacht ik deze keer wat anders dan een kruiden boter te gaan doen.

150 g katen spek 
Half potje zongedroogde tomaten uit olie(12 stukjes)
2 grote teentjes knoflook
6 eetlepels mayonaise, mag wel hoor het is weekend.
1 thee lepel appel azijn
1 thee lepel sambal of andere pittige toevoeging

Katen spek krokant afbakken zonder toevoegingen.
Af laten koelen op een keuken rol, deze neemt ook extra vocht en vet op.

Alle ingrediƫnten plaatsen in de blender met hak molen en mixen tot een grove tapenade ontstaat.
En dat was het al!
Zo snel en simpel.
Bewaren maximaal 1 week in de koelkast.
Smullen maar.

Kijk nog even naar het recept om zelf brood te maken, dat is nog lekkerder dan stokbroodje.

Reacties