Niks van dat "recept voor grootmoeders heerlijke appeltaart", gewoon lekker anders met een vleugje speculaas.
Deeg
450 g zelfrijzend meel
175 g koude roomboter
150 g licht bruine basterd suiker
1 ei
Vulling
50 g krenten
50 g suiker
1 zakje vanille suiker
1 thee lepeltje kaneel poeder
2 eetlepels speculaas kruiden
poeder suiker
oven 180 C
springvorm 22 cm
bakken 60 tot 75 minuten
Doe de meel, boter, suiker en ei in een beslagkom. Kneed het geheel met de hand of met een mixer met kneed haken.
Gebruikt 3/4 van de deeg om je springvorm te bekleden,vergeet de randen niet, en het andere deel bewaar je voor de bovenkant.
Ondertussen voor verwarm je de oven.
Schil ongeveer 1 kg appels( 6 a 7 appels) en haal de kern eruit. Snij in kleine blokjes en mengt ze samen met 50 g suiker, vanille suiker , kaneel en krenten.
Vul de bakvorm met appel mengsel en verdeeld deze gelijk over de deeg.
Nu nog versnipperen met vingers rest van de deeg over geheel van de appelmengsel en plaatsen in de midden van de oven .
Na het bakken laten afkoelen en vervolgens ruim bestrooien met suikerpoeder.
Reacties
Een reactie posten