Deze chocolade taart of anders brownie taart is zo makkelijk dat zelfs als je je niet geheel aan de verhouding aanhoud deze alsnog lukte en blijft zeker verslavend lekker.
Ik gebruik voor deze alle soorten chocolade. Pure, melk, met hazelnoten, chocolade letters die we meest krijgen in de tijd van sinterklaas, maakt niet uit welke soort chocolade in elke vorm is die gewoon lekker!
85 g bloem
1 thee lepeltje bakpoeder
1/2 thee lepeltje zout
100 g min en max 200 g chocolade
90 g boter
150 gr kristal suiker
3 grote eieren
1 thee lepeltje vanille essence of 1 zakje vanillesuiker
Verwarm oven tot 180 C
Meng de bloem met bakpoeder en het zout in de kom. Zet opzij.
Smelt de chocolade met boter in de pan op een lage vuur en roer glad.
Zet de pan van het vuur af, laat een beetje afkoelen en roer de suiker, vanille en eieren door de chocolade mengsel.
Als laatste voeg je de bloem mengsel toe en roer tot alles vermengd is . (Dat alles kan gewoon met een vork)
Nu nog de beslag in een kleinere bakvorm van maximaal 22 cm met bakpapier (anders blijft erg plakken) en bak het 30- 45 minuten in oven.(afhankelijk van de oven zelf)
Prik aan het eind met saté stokje. Blijft erg plakkerig maar niet vloeibaar dan is het perfect en mag die meteen uit de oven. Laat eerst beetje afkoelen voor dat je gaat aansnijden.
Ook heerlijk als deze nog warm is met bolletje slagroom erbij.
Reacties
Een reactie posten