Risotto met gerookte zalm

Een heerlijke afwisseling met wat vis voor de verandering.
Tegenwoordig lijkt het aantal vis liefhebbers wel steeds verder af te nemen. 
De mensen die wel vis lusten komen meestal niet verder dan kibbeling of lekkerbek, of dat nu voor de binnenkant is of juist om de knapperige buitenkant gaat laat ik in het midden. 
Voor die personen die zichzelf of iemand anders in bovenstaande herkennen is dit gerecht met zalm een mooie stap om echt vis te leren eten.

eet smakelijk alvast

tip: neem een wijntje erbij, want vis moet wel zwemmen.



voor 2 personen
1 pakje van ongeveer 200 g gerookte zalm
130 g risotto rijst
200 g roomkaas
1 kleine gesnipperde ui
2 teentjes knoflook
25 g boter
1  bouillonblokje opgelost in 500 ml gekookte water


Gesnipperde ui en knoflook kort bakken in de boter, dan de rijst erbij en samen bakken tot de rijst licht bruin kleurtje krijgt. Beetje bouillon toevoegen en blijven roeren tot het bouillon vocht werd opgenomen door de rijst. Dit blijven herhalen tot de rijst zacht word.
Heb je net te kort aan de bouillon dan kan je wat water gebruiken.
Wanneer de rijst zacht wordt, voeg dan nog de grof gesneden zalm en het hele pak roomkaas toe. Paar minuten doorbakken tot alles goed vermengd is en je maaltijd is al klaar.

Reacties