Mijn eerste panna cotta.
Mijn keus was voor vandaag, ijs of panna cotta. Zelf ben ik verkouden dus in ijs had ik geen zin. En bovendien heb ik eerder deze week per ongeluk dubbel zo veel room aangeschaft en de datum verloopt bijna. De keuze was dus eigenlijk snel gemaakt.
Ik kijk regelmatig van die wedstrijd kook programma's en hierin werd altijd duidelijk gemaakt hoe makkelijk het om is dit gerecht te verpesten. Nou ik snap het niet, want het ging de het eerste keer en zonder het recept echt te gaan volgen en het is gewoon gelukt, zal wel beginnersgeluk zijn in dit geval. Zelf denk ik dat de meeste problemen liggen aan het gebrek van koeling tijd en/of te weinig gelatine ( dus de verhouding). Tegenwoordig als jij gelatine koopt dan staat het op de verpakking precies hoeveel je nodig hebt om het juiste resultaat krijgen.
Achteraf makkie zeg ik, maar vanochtend had ik hier nog twijfels over.
600 ml verse slagroom
10 g gelatine poeder of 2 velletjes
100 g suiker
1 thee lepel vanille extract of 2 zakjes vanille suiker ( in dit geval minder gewone suiker)
10 g gelatine poeder of 2 velletjes
100 g suiker
1 thee lepel vanille extract of 2 zakjes vanille suiker ( in dit geval minder gewone suiker)
Verse slagroom aan de kook brengen samen met suiker en vanille extract. Blijft regelmatig roeren en zorg dat het niet overloopt, zo ongeveer 10 minuutjes.
Tussendoor wel je 2 gelatine blaadjes in koud water. Gelatine poeder hoef je overigens niet te wellen.
Voeg nu de afgeknepen gelatine vellen in de kokende room toe ( of de poeder) en blijft goed roeren en nog paar minutjes koken.
Voorbereid 4 schaaltjes of koffie kopjes en spoel deze af met het koude water. Verdeel de room gelijk over die schaaltjes en laat het afkoelen. Daarna zet je ze in de koelkast voor minstens 2 a 3 uur.
Tussendoor wel je 2 gelatine blaadjes in koud water. Gelatine poeder hoef je overigens niet te wellen.
Voeg nu de afgeknepen gelatine vellen in de kokende room toe ( of de poeder) en blijft goed roeren en nog paar minutjes koken.
Voorbereid 4 schaaltjes of koffie kopjes en spoel deze af met het koude water. Verdeel de room gelijk over die schaaltjes en laat het afkoelen. Daarna zet je ze in de koelkast voor minstens 2 a 3 uur.
Serveren met bijvoorbeeld chocolade saus en pistachenootjes, net zo lekker met vruchten of limonade sirop of jam
Lukt het je niet de toetjes uit het schaaltje te krijgen dan kan je het proberen met een klein schil mesje om de randjes los te snijden.
Ziet er overheerlijk uit. Absoluut het proberen waard. En beterschap Iza. Hartelijke groeten Henk.
BeantwoordenVerwijderenBedankt Henk,
Verwijderenmet mij gaat het stukje beter. Fijn dat jij deze recept uit gaat proberen. Bent zeer benieuwd naar het resultaat.