Gevulde portabellas


Herfst is aangebroken, en dat betekent tijd voor paddenstoelen. In Polen is het nog steeds de gewoonte om dan het bos in te gaan om ze te zoeken. Vervolgens na een lange dag plezier en volle emmers tevreden naar huis terug te keren. In Nederland werkt dit iets anders, we hebben immers eigenlijk helemaal geen bossen van betekenis. Stel dat we dan eventueel tussen die paar bomen paddenstoelen zien staan, dan weten we toch niet welke eetbaar zijn en waar we absoluut vanaf moeten blijven. Gelukkig voor onze stadse Nederlanders groeien de paddenstoelen gewoon in een bakje in de supermarkt tegenwoordig. Wel zo handig als je gewoon liever wilt koken i.p.v eerst je kostje bij elkaar scharrelen.
Hieronder dus een lekker recept voor gevulde portobella's




4 grote portabella
100 g gekookte boekweit of couscous of quinoa
Gedroogde of verse kruiden ( peterselie, bieslook, munt)
Peper en zout
1 ui
2 teentjes knoflook
Scheutje olijfolie 

50 g strooikaas
Boekweit, fijn gesneden ui en knoflook samen kort bakken met olijf olie. Voeg alle kruiden toe en bak deze verder nog een paar minuutjes.
Proef regelmatig of het genoeg kruidig is, anders voeg je wat meer kruiden naar smaak toe.

Pak een oven schaal en vet deze beetje met olijf olie in. Leg de paddenstoelen op de kop en vul ze voorzichtig met vulling op.
Bovenop bestrooien met geraspte kaas.
Bak in het voorverwarmde oven 30 min op 180 C 
Serveer op een bedje van rucola en sausje naar keus 


Reacties