Gevulde pannenkoeken met gehakt

Pannenkoeken over, daar is dit recept perfect voor!


Eerder gebakken pannenkoeken  (7-8 stuk)

Vulling

300 g gehakt
3 grote tomaten
1 kleine blikje tomaten puree
1 ui
2 teentjes knoflook
1 thee lepeltje oreagano kruiden
1 thee lepeltje paprika kruiden
peper en zout
150 ml bouillon  ( 1 blokje )
Olijf olie

Bechamelsaus

250 ml melk
2 klontjes boter ( 30 g)
2 eetlepels bloem
Paar takjes verse peterselie fijn gesneden

Vulling
Ui versnipperen en aanbakken tot glanzend met een beetje olijf olie in de bak pan. Voeg geperste knoflook toe en gehakt, bak deze goud bruin.
Dan de rest toevoegen zoals kruiden, tomaten, tomaten puree en bouillon. Laat dan vervolgens 10 minuten inkoken met de deksel erop.

Bechamelsaus
Boter verhitten en bloem toevoegen en blijven roeren tot massa ontstaat. 
Vervolgens beetje voor beetje melk erbij doen en blijven roeren met garde zodat deze klont vrij blijft. Als laatste peper en zout naar smaak toe toevoegen. Laten in koken voor 1 minuutje. Afzetten en af en toe blijven roeren .


Voorverwarmen oven 180 C
Verdeel het gehakt mengsel over 7 pannenkoeken  ( houd wat vocht van de gehakt vulling over voor bovenste laagje)
Verdeel ook  beetje beschamel saus ( houd ook beetje over voor de bovenste laagje)
Vouw de pannenkoeken in rolletjes en leeg ze in de ovenschaal.
Verdeeld rest van de beschamelsaus over het midden van de pannenkoeken en dan de restjes van de gehaakt mengsel weer over het midden van de pannenkoeken( niet alles onder de saus zetten anders worden ze te slaap).
Bestrooien met peterselie en strooi kaas.
Bak deze tot 20 tot 25 minuten in de oven.

Reacties