Wit vis met rodekool stamppot


Vanmiddag kwam ik thuis en dacht ik meteen aan stamppot.
Helaas geen groenten in mijn koelkast, dus even in mijn voorraad kast gaan kijken.  Gevonden!Potje rode kool met appel, normaal voor erbij maar doorheen net zo goed!
  Lekker visje erbij, en wat geroosterde broodkruimels met knoflook en kruiden.
Ik denk niet dat ik jullie moet vertellen hoe het moet, maar voor die gene die het niet precies weten zal ik het omschrijven. 

stamppot

Gekookte aardappelen 
rode kool met appel (potje)
crème fraîche of roomkaas
zout en peper


Aardapelen koken en stampen met 2 kleine lepels crème fraîche of roomkaas, snufje zout en peper erbij en als laatste rode kool toevoegen naar eigen smaak of behoefte .


vis voorbereiding

Pangasius of Kabeljauw 
 4 eetlepels bloem of meel
vis kruiden of aroma of peper en zout 
broodkruimels
2 teentjes knoflook
paar snack tomaatjes
olijf olie
Maak een mengsel van bloem en droge kruiden(naar eigen smak) en dep vervolgens de vis in tot die goed bedekt is met meel. Bak deze paar minuutjes gaar aan de beiden kanten op olie (niet zuinig mee zijn). Als die licht bruin word en  werd moeilijk om te draaien en uit elkaar valt dan betekend het dat die zeker goed gaar is.
Deze kan je even apart zetten.
In de overgebleven olie kunnen nu de tomaatjes, geperste knoflook en broodkruimels roosteren tot  ze goudbruin worden.

Nu nog je boord netjes opmaken en voila




Reacties