Zondag ! Niks op tv ! Geen zin in standaard maaltijd!
voor 4 porties*1 kg aardappelen ( of restjes van de puree van vorige dag , dat scheelt 20 min met koken)
* 1 ei
* 300 g meel of bloem
* 1 eetlepel aardappelmeel of maizena (deze door toevoegen word de deeg stevige )
* zout
(door toevoegen feta of geiten kaas of zelf ricotta in de deeg geef je dit gerecht nog net iets speciaals)
-schil en kook de aardappelen gaar in gezouten water
-stampen tot gladde puree en af laten koelen
-alle ingrediënten toevoegen en kneden tot de deeg glad is zo als met appeltaart
-bestrooi de aanrechtblad met een beetje meel
-vormt lange rolletjes van even gelijke diameter ,ongeveer duim dikte of dikker zelf
-snij in stukken schuin zo als stookbrood van 1,5 cm dik ( als de mes blijf plakken doop deze dan in de meel zelf)
-gooi ze in kokend water met wat zout en wacht tot ze boven gaan drijven
- 1 minuut doorkoken en dan uithalen
Serveren naar wens toe met :
-gebakken spek
-ruccola
-geraspte kaas
-sausje
- gesmolten boter met suiker (kaneel)
- blokjes ham
Alles mogelijk en dat maak ze erg lekker.
Volgende dag kan je ze afbakken met wat boter , dan zijn ze nog lekkerder.
Deze portie is voldoende voor 4 a 5 personen. Ze zijn machtig dus met salade erbij is het meest genoeg.
Reacties
Een reactie posten