Poolse Gnocchies - Kopytka (45min.)


Zondag ! Niks op tv ! Geen zin in standaard maaltijd!  

  voor 4 porties

*1 kg aardappelen ( of restjes van de puree van vorige dag , dat scheelt 20 min met koken)
     * 1 ei
     * 300 g meel of bloem
     * 1 eetlepel aardappelmeel of maizena (deze door toevoegen word de deeg stevige )    
     * zout

(door toevoegen feta of geiten kaas of zelf ricotta in de deeg geef je dit gerecht nog net iets speciaals)

-schil en kook de aardappelen gaar in gezouten water
-stampen tot gladde puree en af laten koelen
-alle ingrediënten toevoegen en kneden tot de deeg glad is zo als met appeltaart
-bestrooi de aanrechtblad met een beetje meel
-vormt lange rolletjes van even gelijke diameter ,ongeveer duim dikte of dikker zelf
-snij  in stukken schuin zo als stookbrood van 1,5 cm dik ( als de mes blijf plakken doop deze dan in de meel zelf)
-gooi ze in kokend water met wat zout en wacht tot ze boven gaan drijven
- 1 minuut doorkoken en dan uithalen



Serveren naar wens toe met :
    -gebakken spek
    -ruccola
    -geraspte kaas
    -sausje
    - gesmolten boter met suiker (kaneel)
    - blokjes ham

Alles mogelijk en dat maak ze erg lekker.
Volgende dag kan je ze afbakken met wat boter , dan zijn ze nog lekkerder.
Deze portie is voldoende voor 4 a 5 personen.  Ze zijn machtig dus met  salade erbij is het meest genoeg.











Reacties