Pavlovataart


Heerlijk, luchtig taartje in een hand omdraai!  Om nooit genoeg van te krijgen. Prachtig als kerst dessert met aardbeien, kersen of zoals hieronder met blauwe bessen erop.


6 eiwitten afkomstig van grote biologische eieren
300 g poeder suiker
snufje zout

Voorverwarmen oven (boven en beneden zonder circulatie) op 150 C.
Klop de eiwitten tot pieken ontstaan en dan langzaam zout en suiker toevoegen tijdens het mixen.
Mix nog ongeveer 7 minuten tot de massa word glanzend en stevig ( tot de lepel in de midden blijf redelijk van zelf staan)
Op een bakplaat leg je bakpapier met een getekende cirkel van ongeveer 22 cm.
Nu nog de massa overscheppen binnen de cirkel en vormt ronding met net even hogere randen voor de vulling.
Bakken 1 uur lang

Vulling is naar eigen keus. Alles mogelijk! Wel verstandig om wat bijvoorbeeld te beginnen met opgeklopte slagroom als basis zo dat de vruchten of sap niet doorlekken.



Reacties