Chocolade blok


Jaren 80! Polen! Niks of geen keuzes in de winkels! Chocolade was toen echt goud waard!
Bijzondere fruit zo als mandarijn kon ik alleen op de kerstdagen gaan proeven, en mijn oude tante moest nog uren in de rij gaan staan om deze te verkrijgen, maar toch hadden we een geweldige jeugd. Mijn moeder was een top kok en ze kon thuis toveren met alles wat thuis beschikbaar was. Met een beetje magie is deze chocolade ontstaan. Het zijn smaken van toen en onvergetelijk.
Wil je deze smaken proeven? Beleef de jeugd zo als ik heb beleeft!


Plus punten zijn de onwijze variaties. Wat denk jij van biscuit koekjes, cranberry's, krenten, rozijnen, noten, pruimen of andere gedroogde fruit, grof zout, karamel, gepofte rijst, cruesli ..........alles mogelijk!



Ingrediƫnten
250 g ongezouten biologische boter
500 g melk poeder
1/2 glas water
1,5 glas suiker of  poedersuiker
7  eetlepels cacao (donker en puur)
450 g biscuit koekjes
handje vol pecannoten
handje vol krenten

Stap 1
 In de steelpannetje smelten boter met water en als laatste toevoegen suiker en roeren tot die smelt.

Stap 2
Voeg de cacao toe,roeren en laten afkoelen

 Stap 3
Koekjes grof verkruimelen.
De helft ervan do ik alvast in een kom

Stap 4
Dan vervolgens voeg ik de lauwe chocolade mengsel en poeder melk.
Langzaam mixen en als niet meer gaat door de dikte verder met lepel of met hand

Stap 5
Nu nog de rest van de koekjes,noten en krenten. Verder proberen mengen tot alles beetje vermengd is.

Stap 6
Voorbereid een bakvorm met bakpapier(bakpapier verpletteren en kort nat maken onder de kraanwater en zachtjes
afknijpen om makkelijke bakvorm bekleden)

Stap 7
 Mengsel in de bakvorm doen,goed pletteren en  gladstrijken. Minimal voor 2 uur in de koelkast zetten



Reacties