Bloemkool ovenschotel

Lekker Hollands!
Wie houd er niet van?
Lekker simpel en toch lekker!


Vandaag had ik zin in bloemkool ovenschotel .
Meeste kennen deze uit de pakje van Maggi of Honig .
Ik koop ze niet meer!  Omdat sausje zelf maken is niet zo moeilijk. Maar voor de gene die makkelijk vinden heb ik
geen bezwaar .

1 kleine bloemkool voorgekookt
500 g  voorgekookte aardappelen
250 g  gebakken mager gehakt
handje krenten
geraspte kaas

Saus:
100 ml kookroom
2 eetepels crème fraîche (optioneel voor dikkere saus)
200 ml water
2 thee lepeltjes maizena of bloem
1 ei
Eerst water vermengen met bloem en goed roeren  met garde tot  klont vrij is.
Toevoegen room en eventueel crème fraîche en doorroeren, nog kruiden erbij en als laatste ei en nogmaals roeren .

Gerecht opbouwen met bloemkool op  de bodem, daarna gehakt, aardappelen in schijfjes, saus erover verdelen, krenten erbij, strooien met beetje kaas en bakken in oven rond 45 min op 200 C

Als extra tipje: smaakt heerlijk met sweet chili saus, deze maak ik dan weer niet zelf.





Reacties