Appeltaart

Vandaag kan mijn dag echt niet meer erger worden. Heerlijke appeltaart aan het bakken! Koffie neergezet, bezoek al voor de deur, en dan gebeurt dit! Al die spetters door het hele huis! Helaas kon ik deze niet proeven, maar het recept zelf is van mijn goede kennis en er is geen betere!


Deeg

400 g zelfrijzende bakmeel
200 g witte basterdsuiker 
200 g roomboter 
2 zakjes vanille suiker
snufje zout
1 ei (de helft voor de deeg en andere helft bewaren voor het bestrijken )

Vulling

1,5 kg appels
70 g suiker 
2 thee lepeltjes kaneel
15 g custard of maizena voor  de taart bodem zo dat de appels niet doorlekten en bodem goed gaar word

Alle ingrediĆ«nten van het deeg bij elkaar doen in een grote kom en kneden tot alles goed vermengd is, verdeeld in 3 delen (1 deel  voor de bodem, 2e deel voor de randen, 3e deel voor de boven).Bekleed met bakpapier springvorm van 28 cm of kleine bakplaat.
Bekleed de bodem en de randen met deeg 1+2  en bestrooid de bodem met custard of maizena.

Ondertussen schil appels en verwijder klokhuizen, snij in grove stukjes en vermeng met kaneel en suiker.
 Taart vullen met appels mengsel en afdekken met deerde deel van de deeg( strookjes of  stukjes willekeurig afscheuren, dan mag je zelf bepalen)

Nu nog boven kant bestrijken met de rest van de ei en bakken 1 uur in de voorverwarmde oven op 180 C .




Reacties